x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Engleza, limba Europei

Engleza, limba Europei

de Sînziana Stancu    |    04 Oct 2010   •   00:00

Limba engleză este cunoscută şi preferată de două treimi din populaţia "bătrânului continent", "detronând" astfel franceza, considerată în mod tradiţional limba diplomaţiei şi, în general, a elitelor.



Peste 300 de milioane de copii din diferite ţări europene au engleza ca prima limbă străină de studiu în ciclul primar, iar în gimnaziu, toate ţările europene au optat pentru studiul limbii engleze, arată un studiu al Eurostat, citat de Daily Mail.

Pe locul al doilea ca limbă comună în Europa se află germana, unul din cinci europeni fiind în stare să o vorbească, potrivit aceluiaşi studiu. După germană, a treia limbă de circulaţie pe continent este rusa, după aceasta fiind limba franceză, deşi aceasta ar fi normal să fie pe primul loc, fiind coniderată şi "limba Bruxelles-ului".

Cu toate că majoritatea europenilor se descurcă foare bine în limba engleză, Uniunea Europeană, pentru a respecta drepturile lingvinstice ale fiecărei ţări membre, cheltuieşte anual peste un miliard de euro pentru traducerea documentelor şi cuvântărilor politicienilor europeni şi birocraţilor în cele 23 de limbi recunoscute ale UE.

×
Subiecte în articol: externe