x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Epidemia de Ebola a făcut peste 1.900 de morţi în Africa Occidentală

Epidemia de Ebola a făcut peste 1.900 de morţi în Africa Occidentală

03 Sep 2014   •   23:27
Epidemia de Ebola a făcut peste 1.900 de morţi în Africa Occidentală
Sursa foto: Epidemia de Ebola a făcut peste 1.900 de morţi în Africa Occidentală

Epidemia de Ebola ce afectează Africa Occidentală a făcut peste 1.900 de morţi din 3.500 de cazuri confirmate, a anunţat directoarea generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Margaret Chan, citată de France Presse.

"Potrivit celui mai recent bilanţ din această săptămână, am înregistrat 3.500 de cazuri confirmate în Guineea, Sierra Leone şi Liberia şi peste 1.900 de morţi", a declarat doctorul Chan, adăugând că 'epidemia progresează'.


Această cifră marchează o accelerare puternică a mortalităţii dat fiind că săptămâna trecută OMS a anunţat 1.552 de decese din 3.069 de cazuri confirmate. Numărul de morţi din această epidemie fără precedent de la apariţia virusului în 1976 depăşeşte astfel totalitatea deceselor tuturor episoadelor de criză precedente. Margaret Chan şi-a exprimat speranţa că propagarea Ebola ar putea fi oprită în următoarele şase până la nouă luni, pe fondul reacţiei mondiale.

Citând foaia de parcurs a OMS dezvăluită săptămâna trecută pentru a combate epidemia, ea a explicat că 'în cele trei ţări unde epidemia este cea mai gravă (Guineea, Liberia şi Sierra Leone) organizaţia internaţională vrea să inverseze tendinţa în următoarele trei luni'.

×
Subiecte în articol: ebola epidemie ebola africa occidentala