x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eric Besson, hotărât să continue lupta împotriva filierelor infracţionale şi mafiei imigraţiei

Eric Besson, hotărât să continue lupta împotriva filierelor infracţionale şi mafiei imigraţiei

20 Sep 2010   •   00:00

Ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, şi-a exprimat hotărârea de a lupta împotriva "filierelor infracţionale şi mafiei imigraţiei" în cadrul unei politici "ferme şi umanitare" în privinţa desfiinţării taberelor ilegale, informează Le Figaro , citat de Mediafax.



Încercând să pună capăt polemicii cu privire la desfiinţarea taberelor de romi şi repatrierea acestora către România şi Bulgaria, Besson a respins duminică, în cadrul emisiunii televizate "Grand Jury RTL-LCI-Le Figaro", atât criticile celor care îl acuză de o "politică a cifrelor oarbe şi inumane", cât şi opiniile celor care, dimpotrivă, susţin că acesta are o "abordare prea lejeră şi o lipsă de autoritate".

El a declarat că este "ferm hotărât" să lupte împotriva "filierelor infracţionale şi mafiei imigraţiei", subliniind că "ordinea trebuie să fie implacabilă într-o Franţă care se sprijină pe fermitate şi umanitate".

Besson a refuzat să utilizeze cuvântul "romi" atunci când s-a referit la imigranţii ilegali , precizând numai că, în 2009, " au fost repatriaţi 11.000 de români şi bulgari". El s-a declarat "deranjat de prostiile spuse în ultimele zile pe această temă" şi a insistat asupra hotărârii preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, de "a restabili autoritatea statului" şi de a consolida "securitatea, prima dintre libertăţi".

"Contrar opiniilor unora, Franţa este o ţară generoasă. Dreptul nostru este mai protector cu imigranţii ilegali decât în orice stat european", a declarat ministrul Imigraţiei, referindu-se la "ajutorul dat imigranţilor ilegali pentru a se întoarce în ţările lor". El a anunţat că "va reflecta, în următoarele zile" asupra efectului pe care îl are acest ajutor.

Besson a încercat să reducă importanţa unei "eventuale divergenţe" cu ministrul Afacerilor Interne, Brice Hortefeux, asupra unei circulare care solicita expulzarea cu prioritate a romilor, afirmând că are o relaţie "agreabilă, chiar foarte cordială" cu acesta.

"Nu am obosit ca ministru. Am de dus la bun sfârşit un proiect şi sunt convins că ne îndreptăm în direcţia bună", a mai declarat Besson, răspunzând unei întrebări cu privire la o evetuală remaniere.

×
Subiecte în articol: externe