x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Este impresionant!". Un puşti de 14 ani are SOLUŢIA IEŞIRII DIN CRIZĂ! Ce sfat le-a dat guvernanţilor americani (VIDEO)

"Este impresionant!". Un puşti de 14 ani are SOLUŢIA IEŞIRII DIN CRIZĂ! Ce sfat le-a dat guvernanţilor americani (VIDEO)

31 Mar 2014   •   11:05
"Este impresionant!". Un puşti de 14 ani are SOLUŢIA IEŞIRII DIN CRIZĂ! Ce sfat le-a dat guvernanţilor americani (VIDEO)

Un adolescent inteligent, în vârstă de 14 ani, a pus la punct un plan prin care America să facă o economie anuală de 400 de milioane de dolari, scrie metro.co.uk. Iar soluţia puştiului, care poate aduce un câştig enorm Statelor Unite ale Americii, este destul de banală.

Scroll pentru video

Suvir Mirchandani le-a propus guvernanţilor să schimbe fontul în documentele pe care le emit zi de zi. Astfel, s-ar economisi anual fabuloasa sumă de 400 de milioane de dolari!

Elevul din Pennsylvania a făcut această descoperire în timp ce făcea un proiect pentru şcoală. Tot printând pagini pentru tema la Ştiinţe exacte, băiatul a realizat că se fac eforturi uriaşe pentru a economisi hârtie, însă puţini se gândesc la tuşul consumat. 

"Volumul de tuş este de două ori mai scump decât parfumul franţuzesc", a declarat Suvir pentru CNN.

Băiatul a realizat că fontul Times New Roman, cel folosit pentru întocmirea documentelor oficiale, ocupă prea multe pagini şi consumă prea mult tuş. După ce a studiat care sunt cele mai utilizate litere şi care este cantitatea de tuş pe care acestea le consumă în cele mai frecvente patru fonturi, Suvir a ajuns la concluzia că fontul Garamond este cel mai economicos.

"Am fost extrem de impresionaţi. Ideea lui Suvir poate fi implementată cu succes", a declarat Sarah Fankhauser, de la o revistă ştiinţifică.

Chiar dacă guvernanţii americani ezită să aplice ideea lui Suvir, puştiul speră ca descoperirea lui să ajute oamenii de rând din Statele Unite şi din toată lumea.

×