x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Este introdusă ILEGAL din Coreea de Sud şi pentru ea nord-coreenii sunt dispuşi să-şi cheltuie venitul pe o zi de muncă! (GALERIE FOTO)

Este introdusă ILEGAL din Coreea de Sud şi pentru ea nord-coreenii sunt dispuşi să-şi cheltuie venitul pe o zi de muncă! (GALERIE FOTO)

29 Ian 2014   •   09:17
Este introdusă ILEGAL din Coreea de Sud şi pentru ea nord-coreenii sunt dispuşi să-şi cheltuie venitul pe o zi de muncă! (GALERIE FOTO)

Sud-coreenii produc ceva pentru care vecinii lor comunişti sunt dispuşi să plătească venitul pe o zi de muncă, scrie Daily Mail. Este vorba despre o prajitură cu ciocolată şi bezea, numită "Choco-Pie".

Dulciurile-minune au ajuns atât de populare în rândul nord-coreenilor, încât aceştia sunt dispuşi să le cumpere de pe piaţa neagră, fiind dispuşi să-şi cheltuie salariul pe o zi întreagă de muncă pentru a pune mâna pe ea.

Salariul mediu în Coreea de Nord variază între 100 și 200 de dolari pe lună, iar pentru Choco-Pie dau chiar și 10 dolari/bucata, în timp ce în Coreea de Sud, acolo unde sunt fabricați, costă sub 50 de cenți.

Se crede că dulciurile-minune au ajuns, pentru prima dată, în Coreea de Nord după ce muncitorii nord-coreenii de la Complexul Industrial Kaesong au început să le primească în timpul prânzului. De asemenea, cum companiile sud-coreene nu aveau voie să-și plătească angajații nord-coreeni atunci îi recompensau pe aceștia cu produse alimentare, inclusiv cu Choco-Pie.


×