x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Este o "LOVITURĂ GRAVĂ" dată ordinii mondiale. Rusia a făcut anunţul acum

Este o "LOVITURĂ GRAVĂ" dată ordinii mondiale. Rusia a făcut anunţul acum

31 Aug 2013   •   09:03
Este o "LOVITURĂ GRAVĂ" dată ordinii mondiale. Rusia a făcut anunţul acum
Rusia a salutat vineri respingerea de către Parlamentul britanic a unei intervenţii militare în Siria şi a apreciat că o asemenea eventualitate ar da o "lovitură gravă" ordinii mondiale bazate pe rolul central al ONU, relatează AFP.
 
"Asemenea acţiuni, care ar ocoli Consiliul de Securitate al ONU, în cazul în care vor avea loc bineînţeles, vor aduce o atingere gravă sistemului bazat pe rolul central al Naţiunilor Unite şi (vor da) o lovitură gravă (...) ordinii mondiale", le-a spus unor jurnalişti consilierul diplomatic al Kremlinului Iuri Uşakov.
 
El a salutat respingerea, joi seara, de către Parlamentul britanic a oricărei intervenţii militare în Siria, subliniind că "acest lucru reflectă opinia majorităţii britanicilor şi europenilor".
 
"Mi se pare că oamenii încep să înţeleagă cât de periculoase sunt asemenea scenarii", a adăugat Uşakov.
 
Parlamentul britanic a refuzat să îl autorizeze pe premierul David Cameron să lanseze o acţiune militară împotriva Damascului ca răspuns la folosirea armelor chimice.
 
În faţa ameninţării unui vot de veto rus şi eventual chinez în Consiliul de Securitate al ONU, Casa Albă a sugerat că preşedintele american Barack Obama îşi rezervă dreptul de a acţiona unilateral împotriva regimului sirian.
 
Refuzul Marii Britanii de a interveni în Siria nu schimbă totuşi cu nimic poziţia Franţei, care doreşte o acţiune "proporţionată şi fermă" împotriva Damascului, a declarat vineri preşedintele François Hollande într-un interviu pentru ziarul Le Monde.
 
Un aprig aliat al Siriei, Rusia nu a încetat să îşi exprime opoziţia faţă de o acţiune militară.


×