x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Europenii consideră că a-şi cumpăra un cadou este un drept fundamental

Europenii consideră că a-şi cumpăra un cadou este un drept fundamental

16 Noi 2013   •   09:49
Europenii consideră că a-şi cumpăra un cadou este un drept fundamental

Peste jumătate (59%) dintre europeni sunt de părere că a-şi cumpăra un cadou este un drept fundamental, potrivit unui studiu efectuat în septembrie 2013 de agenţia de prospectare a pieţei Opinion Matters.

În ciuda incertitudinii economice, cumpărătorii continuă să investească în achiziţii pentru ei, cheltuind în medie 51 de euro, cel puţin o dată pe lună, pentru a-şi face o bucurie. În ciuda dificultăţilor economice la nivel de regiune, europenii nu sunt dispuşi să renunţe la aceste mici cadouri pentru ei. Astfel, o persoană din cinci recunoaşte că încă mai cheltuieşte bani pentru sine, deşi este conştientă că ar trebui să fie atentă la gestionarea bugetului.

Studiul a mai arătat că dorinţa europenilor de a-şi oferi mici bucurii o depăşeşte pe aceea de a face cadouri celorlalţi.

În timp ce două din cinci persoane intervievate (40%) au spus că mai degrabă ar cumpăra mici atenţii pentru alţii decât pentru ei, europenii cheltuiesc în medie cu cinci euro mai puţin atunci când cumpără un cadou pentru prieteni sau pentru familie. O persoană din zece (10%) a spus că principalul motiv pentru care cumpără o atenţie pentru altcineva este probabilitatea că o va împărţi - prin urmare, va avea la rândul ei un beneficiu, cum este în cazul cumpărării unei cutii cu bomboane sau a unei sticle de vin.

Mai multe detalii

×
Subiecte în articol: europenii drepturi cadouri buget