x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE! Evacuarea civililor din Alep a fost suspendată

UPDATE! Evacuarea civililor din Alep a fost suspendată

16 Dec 2016   •   11:43
UPDATE! Evacuarea civililor din Alep a fost suspendată

Operaţiunea de evacuare a miilor de civili şi combatanţi din ultimele cartiere controlate de rebeli în Alep a fost suspendată vineri de către forţele regimului, a declarat pentru AFP o sursă de securitate siriană. 

"Operaţiunea de evacuare a fost suspendată, deoarece oamenii înarmaţi nu au respectat condiţiile acordului", a afirmat sursa citată. 

Potrivit unei surse apropiate negocierilor, autorităţile siriene au decis să suspende această evacuare, care a început joi, pentru că "rebelii au plecat cu ostaticii lor", membri ai forţelor pro-regim pe care îi deţin. 

În jurul orei locale 11:00 (09:00 GMT), tiruri şi explozii au fost auzite în cartierul Ramoussa, iar apoi ambulanţe şi autobuze au părăsit fără pasageri acest sector al Alepului prin care se desfăşoară evacuarea. 

Motivul, potrivit televiziunii siriene, este că "grupurile teroriste încearcă să plece cu arme grele şi ostatici", adică membri ai forţelor proregim pe care îi deţin. 

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a confirmat suspendarea, cerând părţilor să asigure reluarea operaţiunii în condiţii normale.

Mai mult de 50 de răniţi au fost primiţi în Turcia, după evacuarea a mii de civili din oraşul Alep, a indicat vineri şeful Semilunii Roşii din Turcia, precizând că toţi cei răniţi sunt civili şi vin din cartierele din estul controlat de rebeli al oraşului.
 

Sursa: Agerpres

 

Citește și:

Bombardamente violente au fost reluate în sectorul estic al oraşului sirian Alep. Evacuarea civililor, imposibilă

 

Acord suspendat și bombardamente la Alep

 

Rusia: Armata siriană controlează întreg oraşul Alep şi a oprit acţiunea militară

×