x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exerciţii militare ucraineano-americane Sea Breeze-2014, în Marea Neagră, cu participarea României

Exerciţii militare ucraineano-americane Sea Breeze-2014, în Marea Neagră, cu participarea României

de Agerpres    |    06 Sep 2014   •   19:04

Exerciţii bilaterale ale forţelor militar-maritime ale Ucrainei şi SUA, Sea Breeze-2014, se vor desfăşura în perioada 8-10 septembrie în partea de nord-vest a Mării Negre, cu participarea mai multor ţări, inclusiv a României, informează Unian.ua.


Scopul acestor exerciţii îl constituie desfăşurarea unei operaţiuni internaţionale pentru stabilirea şi asigurarea unei zone de navigaţie sigure într-o regiune în criză, a precizat pentru Unian biroul de presă al Comandamentului Forţelor Militar-Maritime ale Ucrainei.


Exerciţiile se vor desfăşura în cadrul programului 'Parteneriat pentru pace' şi din acest motiv au fost invitate să participe mai multe ţări. În afară de Ucraina şi SUA, la exerciţiile Sea Breeze-2014 şi-au anunţat participarea cu nave Spania, Canada, România şi Turcia.


O serie de ţări, cum ar fi Georgia, Norvegia, Suedia şi Franţa, vor trimite la aceste exerciţii militari în calitate de observatori.

×