x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozii în lanţ la o uzină de procesare a gazelor din Florida: Cel puţin 10 persoane, date dispărute în urma deflagraţiilor (VIDEO)

Explozii în lanţ la o uzină de procesare a gazelor din Florida: Cel puţin 10 persoane, date dispărute în urma deflagraţiilor (VIDEO)

30 Iul 2013   •   09:19
Explozii în lanţ la o uzină de procesare a gazelor din Florida: Cel puţin 10 persoane, date dispărute în urma deflagraţiilor (VIDEO)

Cel puţin zece persoane au fost date dispărute în urma unei serii de explozii puternice, care au zguduit luni seara o uzină de procesare a gazelor din Florida, potrivit The Advertiser News.

Douăzeci şi patru de persoane lucrau în schimbul de noapte la uzina Blue Rhino din Tavares când s-au produs exploziile în jurul orei locale 23h00. Se crede că mai multe mii de rezervoare de gaz propan au explodat la această unitate, unde există nu mai puţin de 53.000 de cilindri de propan.

Canalul de televiziune local WTSP relatase iniţial că toţi cei 24 de muncitori au fost daţi dispăruţi în urma deflagraţiilor.

Potrivit NBC, un medic din Florida a fost avertizat să se aştepte la un număr mare de victime. Potrivit martorilor, dinspre combinat s-au auzit mai multe explozii, a căror undă de şoc a fost simţită la o distanţă de cel puţin un kilometru. Mulţi dintre ei, treziţi de zgomotul puternic, spun că au văzut un incendiu şi o coloană uriaşă de fum înălţându-se spre cer.

Echipele de intervenţie au informat cu privire la un număr mare de răniţi printre locuitorii din apropierea uzinei, a căror evacuare a şi început. O zonă de excludere de 1,5 km a fost instituită în jurul acestei instalaţii.



×
Subiecte în articol: explozii uzina florida procesare gaze propan