x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 12 octombrie 2004

EXTERNE/Info - 12 octombrie 2004

12 Oct 2004   •   00:00
BELARUSUL OPRESTE ADOPTIILE. Presedintele belarus Alexander Lukasenko s-a decis sa limiteze adoptiile internationale, incepand cu data de 1 noiembrie. Tara trecuta pe lista neagra a traficului de persoane, Belarusul a dat strainilor spre adoptie, din 1991, peste 2.500 de copii. Lukasenko s-a declarat "ingrijorat" de aceasta situatie, si a decis ca "adoptia se va face doar in cazuri exceptionale".

EFECTUL DE SERA. Ritmul in care dioxidul de carbon, responsabil de incalzirea globala, se acumuleaza in atmosfera, s-a marit dramatic. Exista temeri ca efectele distrugatoare ale schimbarii climatice aparute in urma efectului de sera ar putea lovi planeta mai curand decat estimau expertii, scrie presa britanica. Se crede ca este actiunea efectului de "feedback", potrivit caruia incalzirea globala determina modificari in sistemele naturale ale Pamantului.

APROPIERE DE UCRAINA. Unsprezece tari din estul si nordul Europei sunt dornice sa intareasca relatiile cu Ucraina. Reuniti la sfarsitul saptamanii trecute la Luxemburg, reprezentantii Lituaniei, Letoniei, Estoniei, Suediei, Finlandei, Danemarcei, Ungariei, Poloniei, Cehiei, Slovaciei si Austriei, au cazut de acord ca "este necesara dezvoltarea de contacte cu Ucraina", iar fortele politice pro-europene din aceasta tara trebuie "intarite".

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe