x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 13 octombrie 2004

EXTERNE/Info - 13 octombrie 2004

13 Oct 2004   •   00:00
ALIANTA. Cele mai importante partide de extrema dreapta din Germania vor fuziona pentru a obtine mai multe locuri in Parlamentul german, transmite cotidianul britanic The Telegraph. Alianta ii ingrijoreaza pe reprezentantii celorlalte partide, care au pierdut in ultima vreme numerosi alegatori din cauza nemultumirii germanilor fata de programul de reforma al Guvernului si fata de incapacitatea Opozitiei de a veni cu variante la programul guvernamental. (Irina Cristea)

REFERENDUM. Autoritatile din Belarus au inceput inainte de vreme un referendum controversat, avand ca scop asigurarea unui al treilea mandat prezidential consecutiv presedintelui Aleksandr Lukasenko. Desi teoretic referendumul trebuia sa inceapa duminica, miile de sectii de votare din toata tara s-au deschis anticipat ieri. Belarusii trebuie sa decida asupra unei modificari a Constitutiei care i-ar permite lui Lukasenko sa candideze inca o data. Birourile de votare vor ramane deschise toata saptamana. (Irina Cristea)

A REINCEPUT PROCESUL. Procesul fostului lider iugoslav Slobodan Milosevici a reinceput ieri, dupa o intrerupere de o luna. A fost randul jurnalistului german Franz-Josef Hutsch sa depuna marturie, in calitate de al patrulea martor al apararii. Hutsch a transmis din Kosovo in timpul razboiului. (Irina Cristea)

OPERAT. In urma cu doua saptamani, Saddam Hussein a suferit o interventie chirurgicala usoara, care a constat in indepartarea unei hernii, au declarat, ieri, surse medicale citate de AFP. "El se afla intr-o stare de sanatate foarte buna. Potrivit unor surse, Saddam este, in prezent, "singurul prizonier dintr-o inchisoare din afara Bagdadului". (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe