x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 27 septembrie 2004

EXTERNE/Info - 27 septembrie 2004

27 Sep 2004   •   00:00
RACA. Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, acuza Germania ca vrea sa divizeze Europa. Seful diplomatiei italiene a declarat ca dorinta Berlinului de a-si revendica un loc permanent in Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite nu face decat "sa ingroape ideea unei participari unitare a Europei". Ministrul i-a sugerat Germaniei sa ia mai bine in calcul ideea unui loc permanent al Europei la Consiliul de Securitate al ONU. (Anca Aldea)

JEANNE ATACA FLORIDA. Statul american Florida este devastat de al patrulea uragan in ultimele sase saptamani. Este vorba despre uraganul Jeanne, care a ucis 1.500 de oameni in Haiti si a lasat zeci de mii de persoane fara casa. Nu mai putin de trei milioane de locuitori ai statului Florida au fost sfatuiti sa evacueze zona, insa multi dintre ei, care au reusit sa scape cu viata de uraganul Frances, s-au hotarat sa nu plece. Aceasta desi au fost avertizati ca Jeanne este mult mai puternic decat Frances. (Lavinia Tudoran)

ELVETIA SI ACORDAREA CETATENIEI. Elvetienii au fost chemati ieri la urne pentru a isi spune parerea in legatura cu un plan privind modificarea sistemului extrem de strict de acordare a cetateniei. Autoritatile doresc sa simplifice procedurile atat de dure incat, de exemplu, a te naste pe teritoriul Elvetiei nu este suficient pentru a primi cetatenie elvetiana. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe