x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info

EXTERNE/Info

22 Mar 2005   •   00:00

23 MARTIE 2005
DEVIATII. Un adolescent din Red Lake, statul american Minnesota, a furat o arma de la bunicii sai, i-a impuscat, dupa care a omorat alti sapte oameni si a ranit 12. Dupa iesirea care a ingrozit intreg personalul scolii, tanarul s-a sinucis. Este vorba despre cel mai sangeros eveniment de acest tip, dupa cel produs in aprilie 1999, cand un licean din statul Colorado a omorat 15 oameni si a ranit 23.

TENSIUNE. Viitoarea sotie a Printului Charles al Marii Britanii, Camilla Parker Bowles, va purta titlul de regina. Autoritatile de la Londra au precizat ca, pentru a impiedica preluarea acestui titlu nobiliar, sunt necesare modificari legislative. Printul anuntase ca viitoarea sa sotie va purta titlul de printesa si nu va deveni regina, in momentul in care el va urca pe tron. Regina Elisabeta a II-a nu va participa la oficierea casatoriei civile a lui Charles si a Camillei, dar nu va lipsi de la slujba religioasa, care va avea loc la 8 aprilie in capela Castelului Windsor.

PRIMITIVISME. Violenta conjugala este la originea principalelor probleme de sanatate ale femeilor din Australia. Un studiu demonstreaza ca ele au de suferit de pe urma violentei la care sunt supuse, ceea ce determina cele mai multe cazuri de depresie, tulburari de alimentatie si abuzuri de medicamente.

Grupaj realizat de Radu Croitoru

×
Subiecte în articol: externe