x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info

EXTERNE/Info

17 Mar 2005   •   00:00

18 MARTIE 2005
ATAC. Anatoli Ciubais, seful regiei ruse de electricitate si fost vicepremier al Rusiei, a fost ieri-dimineata tinta unui atentat cu exploziv si tiruri de arma, din care a scapat nevatamat. Atacul a avut loc la trecerea masinii lui Ciubais printr-o suburbie a Moscovei. Anatoli Ciubais este directorul general al regiei electricitatii si a fost initiatorul procesului de privatizare din Rusia (destul de contestat si care a dat nastere actualei oligarhii ruse).

RETRAGERE. Presa italiana era ieri unanima in a aprecia ca seful Executivului de la Roma, Silvio Berlusconi, a fost constrans de presedintele american George W. Bush, si de premierul britanic, Tony Blair, sa dea inapoi in ceea ce priveste planul de retragere a trupelor italiene din Irak. Dupa ce a surprins o lume intreaga anuntand retragerea soldatilor italieni din Irak, Berlusconi a inceput sa sovaie dupa ce Bush si Blair au declarat cu fermitate ca pe agenda coalitiei nu exista nici o retragere.

CRITICI. Candidatura secretarului adjunct al Apararii, Paul Wolfowitz, la presedintia Bancii Mondiale starneste proteste, chiar daca a fost numit de insusi presedintele american, George Bush. Presa britanica subliniaza ca reputatia lui Wolfowitz este "serios handicapata de faptul ca este nasul invaziei din Irak", in vreme ce Berlinul a apreciat ca "entuziasmul ramane foarte discret in Europa".

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe