x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info

EXTERNE/Info

16 Mar 2005   •   00:00

17 MARTIE 2005
BEST-SELLER EXTREMIST. Librariile din Turcia nu mai fac fata afluxului de cititori, care doresc sa cumpere cea mai noua editie a binecunoscutei lucrari extremiste "Mein Kampf", scrisa de catre dictatorul Adolf Hitler. Best-sellerul a fost publicat pentru prima data in Turcia in 1939, insa abia acum a captat atentia publicului. Motivele acestui interes subit ar fi atat pretul relativ scazut al cartii (aproape 3,5 euro), cat si o crestere a sentimentelor nationaliste in Turcia.

BLOCAJ. Grecia se pregateste astazi pentru o greva de proportii, care ar trebui sa paralizeze activitatea in intreaga tara pentru urmatoarele 24 de ore. Lucratorii din transporturi, banci, distributie, dar si alti salariati nemultumiti de scaderea puterii de cumparare si cresterea costurilor, au promis sa nu munceasca astazi.

TEORIA CONSPIRATIEI. O noua dezvaluire cu privire la accidentul in care si-au pierdut viata, la 31 august 1997, Printesa Diana si prietenul sau Dodi al Fayed da apa la moara celor care cred ca "Printesa inimilor" a cazut victima unui plan de asasinat. Potrivit unor rapoarte intocmite pentru ministerul britanic de Externe, Diana trebuia sa foloseasca o alta masina decat Mercedesul cu care a avut accidentul. Pentru ca prima masina "nu a pornit", cuplul a urcat in Mercedes.

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe