x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info

EXTERNE/Info

14 Mar 2005   •   00:00

15 MARTIE 2005
CRITICI. Unul dintre fostii candidati la prezidentialele ucrainene, Dimitri Korcinski, a declarat recent publicatiei From UA, citata de agentia Rusia la zi, ca, in privinta Transnistriei, "cel mai dusmanos dintre vecinii nostri ramane Romania". "Transnistria face imposibila unirea Moldovei cu Romania si intrarea Moldovei in NATO", crede Korcinski. El a mai spus ca "dupa normalizarea situatiei electorale din Moldova, politica va fi una de sugrumare sistematica a Transnistriei".

FALS. Nepoata fostului dictator italian Benito Mussolini a fost acuzata de fals si uz de fals. Alessandra Mussolini, lidera unui partid de extrema dreapta, a intocmit o lista de cateva sute de semnaturi contrafacute, care i-ar fi asigurat dreptul de a candida la proximele alegeri regionale. Printre semnaturi se afla cea a actritei Ornella Muti, dar si ale catorva indivizi deja decedati. Drept raspuns, Alessandra intentioneaza sa intre in greva foamei.

DOCUMENT. Luna viitoare, o noua biografie a lui Adolf Hitler va vedea lumina tiparului. Manuscrisul, care contine amanunte secrete din viata dictatorului nazist, a trecut in decembrie 1949 prin mainile lui Stalin si de-aici a ajuns direct in arhiva sa personala. Manuscrisul a fost descoperit anul trecut de istoricul german Matthias Uhl si cuprinde marturiile majordomului si ale aghiotantului SS care l-au servit pe Hitler timp de zece ani.

Grupaj realizat de Anca Aldea

×
Subiecte în articol: externe