x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/INFO

EXTERNE/INFO

10 Mar 2005   •   00:00

11 martie 2005
PLANURI. Ucraina are pregatita o varianta proprie de reglementare a conflictului transnistrean. Anuntul a fost facut de presedintele Victor Iuscenko, care a spus ca tara sa este ingrijorata de situatia din sectorul transnistrean al granitei moldo-ucrainene. Iuscenko a confirmat ca specialistii sai lucreaza la un set de documente care va rezolva mai intai de toate statutul Transnistriei.

INCA UNUL. Fostul ministru de Interne al sarbilor bosniaci, Mica Stanisici, se va preda, astazi, Tribunalului Penal International de la Haga pentru crime de razboi in fosta Iugoslavie, a anuntat Guvernul de la Belgrad. Mica Stanisici este considerat colaborator apropiat al fostului lider politic sarb bosniac, Radovan Karadzici, cautat si el de instanta de la Haga. Autoritatile de la Belgrad au fost somate sa colaboreze cu TPI daca vor sa inceapa negocierile de aderare la Uniunea Europeana.

DIN NOU. Presedintele libanez, Emile Lahud, l-a desemnat pe premierul demisionar, Omar Karame, sa formeze un nou Executiv. Acesta a declarat ca actualele dificultati nu pot fi depasite decat de un guvern de uniune nationala. Omar Karame a spus ca nu va accepta in nici un caz un Cabinet de o singura culoare politica si a anuntat ca va incerca sa ajunga la un compromis cu Opozitia antisiriana.

Grupaj realizat de Radu Croitoru

×
Subiecte în articol: externe