x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info

EXTERNE/Info

08 Mar 2005   •   00:00

9 MARTIE 2005
MONARHIE. Biserica Ortodoxa din Bulgaria recunoaste ca Simeon de Saxa-Coburg-Gotha este rege al tarii, atat prin origine, cat si prin miruire. Se pare ca actuala functie pe care o detine Simeon al II-lea, aceea de prim-ministru, nu intra in contradictie cu viziunea Bisericii. Intr-un interviu acordat unei televiziuni bulgare, Arhiepiscopul Metropolitan al orasului Ruse, Neofit, a amintit ca Simeon nu a abdicat niciodata, iar faptul ca a fost numit premier nu interfereaza cu calitatea sa de monarh, este doar "slujba" acestuia. (Ana Ilie)

SCHIMBARE DE NUME. Consiliul municipal al capitalei administrative a Africii de Sud a decis schimbarea denumirii capitalei tarii, din Pretoria in Tshwane, intr-un efort de a elimina trecutul sangeros al orasului din perioada regimului de aparthaid. Denumirea de Pretoria se va aplica doar centrului capitalei, iar noul nume, Tshwane, care inseamna, in limba Zulu, "suntem ca unul, pentru ca traim impreuna", va fi folosit pentru regiunea metropolitana. (Ana Ilie)

ALERTA LA MONACO. Printul Rainier de Monaco, in varsta de 81 de ani, a fost internat de urgenta la spital la inceputul acestei saptamani, suferind de o infectie bronhopulmonara. Este pentru a cincea oara in decurs de doar 15 luni cand Printul este internat in spital. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe