x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/INFO

EXTERNE/INFO

04 Mar 2005   •   00:00

5 martie 2005
TENSIUNE. Marea Britanie s-a alaturat celor care ii cer Siriei sa-si retraga fortele armate din Liban si a invocat pentru prima data posibilitatea ca asigurarea stabilitatii in aceasta zona sa aiba loc cu ajutorul unor forte internationale de mentinere a pacii. "Siria trebuie sa plece din Liban. Toti vecinii arabi spun ca evenimentul trebuie sa aiba loc", a declarat pentru BBC seful diplomatiei de la Londra, Jack Straw. El a mai spus ca, in caz contrar, Siria risca sa devina o "paria". (Radu Croitoru)

SINCER. Dupa ce a fost invitat sa manance viermi, s-a fotografiat cu un homar urias si a inspectat o toaleta ecologica, mostenitorul coroanei britanice, aflat in vizita in Australia, s-a vazut pus in dificultate de o pustoaica de scoala primara. Luandu-l in brate pe Charles, micuta Pamela a adus in discutie casatoria lui cu Camilla Parker Bowles. "Sper ca o iubiti pe doamna pe care o luati de nevasta", i-a spus pustoaica printului si, spre surprinderea tuturor, acesta i-a dat raspunsul pe care il vaneaza de atata vreme presa britanica: "Da, o iubesc foarte mult". (Irina Cristea)

SCANDAL. Primarul Londrei a provocat un urias scandal, declarand ca premierul israelian Ariel Sharon este "un criminal de razboi". Mai mult, Livingstone a spus ca locul lui Sharon este dupa gratii si a acuzat Israelul de "epurare etnica" si de "demonizarea musulmanilor". (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe