x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info

EXTERNE/Info

01 Mar 2005   •   00:00

2 MARTIE 2005
DOI DINTR-O LOVITURA. Cu patru zile inaintea alegerilor legislative din Moldova, presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, l-a vizitat pe omologul sau de la Chisinau, Vladimir Voronin. Vizita nu are drept scop sustinerea unui concurent electoral, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei georgiene. In preziua vizitei lui Saakasvili, Voronin s-a deplasat la Kiev pentru o scurta intrevedere cu omologul sau ucrainean, Victor Iuscenko. Cei doi au discutat despre reglementarea diferendului transnistrean si securizarea frontierei moldo-ucrainene. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)

CINSTE. Imnul revolutiei portocalii din Ucraina, care a fost auzit saptamani in sir pe strazile Kievului, va reprezenta aceasta tara la Eurovision. Este o piesa hip-hop, compusa special pentru actualul presedinte, Viktor Iuscenko. Doar patru ore le-au trebuit celor doi artisti amatori sa compuna versurile si muzica imnului care a incurajat populatia Kievului sa ceara repetarea alegerilor prezidentiale de la sfarsitul anului trecut.

VANAT DE RUSI. Presedintele Moldovei, Vladimir Voronin, se crede vanat de Rusia. Intr-un interviu acordat ziarului rus Kommersant, el a declarat ca "anumite forte din Rusia vor sa ma omoare pentru ca nu pot tolera o persoana care aproape ca a rezolvat conflictul trasnistrean". Voronin nu s-a sfiit sa declare ca Rusia i-a vandut arme lui Saddam. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe