x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info

EXTERNE/Info

18 Feb 2005   •   00:00

19 FEBRUARIE 2005
AVERTISMENTE. Reteaua terorista Al-Qaeda ameninta din nou. Potrivit secretarului american al Apararii, Donald Rumsfeld, Al-Qaeda pregateste atacuri impotriva SUA si a altor tari. Si directorul CIA, Porter Goss, a declarat recent acelasi lucru, afirmand ca, desi este vulnerabila, Al-Qaeda poate oricand sa atace din nou. (Radu Croitoru)

DEMITERE. Prima Doamna a Americii, Laura Bush (foto), l-a demis din functie pe bucatarul-sef al Casei Albe, angajat loial al Administratiei prezidentiale inca din 1994. Ea l-ar fi dat afara pe Walter Scheib III, se pare, pentru ca nu-l puteau suferi.

6 SUSPECTI. Investigatorii libanezi care ancheteaza asasinarea fostului premier Rafik Hariri au anuntat ca au deja sase suspecti. La cateva ore dupa atentat, cei sase au parasit Libanul cu destinatia Australia. "Pe scaunele pe care suspectii le-au ocupat in avion au fost depistate urme de TNT", a declarat ieri ministrul libanez al Justitiei, Adnan Addum.

IN UE IN 2007? Pentru presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, parteneriatul cu Uniunea Europeana nu este suficient pentru promovarea intereselor Kievului. Iuscenko va solicita Uniunii initierea negocierilor in vederea aderarii Ucrainei la UE in 2007. El va vorbi pe larg despre intentiile sale cu ocazia vizitei sale la Bruxelles, in 22 februarie. (Anca Aldea)

TPI. In Serbia au fost arestate cinci persoane suspectate de comiterea de crime de razboi impotriva civililor musulmani bosniaci la inceputul conflictului din fosta republica iugoslava. Grupul este acuzat de expulzarea in Ungaria a peste 1.800 de musulmani bosniaci si de arestarea a 174 de civili. Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie de la Haga solicita insistent predarea celor care se fac vinovati de asemenea atrocitati. (Radu Croitoru)

DRACI LA VATICAN. La Vatican, preotii tineri invata de la cei experimentati cum se scot dracii din om si cum pot lupta cu satanismul. Cursurile, la care nu pot participa decat preotii romano-catolici, se vor un raspuns la interesul tot mai raspandit, dar ingrijorator, pentru ocultism. Invataceii sunt sfatuiti sa nu uite ca, in astfel de cazuri, un psiholog sau mersul mai des la biserica sunt mai mult decat suficiente.
×
Subiecte în articol: externe