x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info

EXTERNE/Info

17 Feb 2005   •   00:00

18 FEBRUARIE 2005
LASER PENTRU DIANA. Pentru a descoperi cauzele care au dus la moartea printesei Diana in urma cu opt ani, la Paris, Politia britanica a folosit, la locul accidentului din Paris, aparatura pe baza de laser. Tunelul in care Lady Di si iubitul sau, Dodi al-Fayed, si-au pierdut viata intr-un accident de masina, a fost inchis miercuri timp de opt ore pentru ca expertii sa efectueze, in liniste, testele necesare. Intreaga operatiune se ridica la doua milioane de lire sterline. (Anca Aldea)

SERVITORI PE BANI PUBLICI. Dupa ce a primit o locuinta de serviciu, fix in buricul Parisului, ministrul francez al Economiei, Herve Gaymard, s-a vazut nevoit sa renunte la imobil. Asta din cauza presiunilor presei, care a atras atentia ca demnitarul si familia sa traiesc intr-un lux de nedescris pe banii contribuabililor. Locuinta, care are o suprafata de 600 de metri patrati, se afla pe Bulevardul Champs-Elysees, iar intretinerea ei costa, in fiecare luna, 14.000 de euro. (Anca Aldea)

CHALABI, CANDIDAT. Ahmed Chalabi, cel care a detinut functia de premier interimar al Irakului, candideaza in continuare pentru aceasta pozitie, din partea Aliantei siite, care a castigat alegerile legislative de la 30 ianuarie. Potrivit unuia dintre apropiatii lui Chalabi, acesta "concureaza cu Ibrahim Jaafari, iar unele persoane considera ca primul este mai capabil sa conduca tara in perioada dificila care se anunta". (Ana Ilie)

PARLAMENTARI BULGARI. Automobilele de serviciu ale parlamentarilor bulgari au consumat combustibil cat sa acopere distanta dintre Pamant si Luna de 33 de ori. Potrivit cotidianului bulgar Standart, alesii bulgarilor au parcurs in ultimii patru ani 12.836.299 de kilometri. De 317 ori lungimea Ecuatorului. Sau de 33 de ori distanta de la Luna la Pamant si inapoi. Pentru combustibil s-au cheltuit putin peste 1.000.000 de euro. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe