x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info

EXTERNE/Info

16 Feb 2005   •   00:00

17 FEBRUARIE 2005
PREMIERA. Romania este prima tara in care Irakul a trimis un atasat militar, iar acest lucru demonstreaza relatia speciala dintre Bagdad si Bucuresti. Anuntul a fost facut, intr-o conferinta de presa, de ambasadorul Irakului in Romania, Adel Murad. El a condamnat, totodata, asasinarea fostului premier libanez, Rafik Hariri. Ambasadorul Adel Murad a mai anuntat ca in curand vor fi date publicitatii noi dovezi ale incalcarii, de catre functionari ai ONU, a programului "petrol contra hrana". (Radu Croitoru)

DIPLOMATIE. Ministrul de externe, Mihai Razvan Ungureanu, s-a intalnit ieri cu reprezentantii comunitatii evreiesti din SUA, subiectele abordate referindu-se atat la imbunatatirea relatiilor intre tara noastra, SUA si Israel, cat si la probleme generatoare de controverse precum Holocaustul sau retrocedarea proprietatilor evreiesti. Co-presedintele Conferintei Presedintilor Marilor Organizatii Evreiesti Americane, James Tisch, s-a declarat incantat de rezultatele discutiilor purtate. (Ana Ilie)

DEFLAGRATIE. O explozie de origine necunoscuta a avut loc ieri in apropierea portului iranian Daylam, dar si de controversata centrala nucleara pe care iranienii o construiesc la Bushehr. Deflagratia ar putea avea legatura cu un avion neidentificat care a survolat zona inainte de incident. A fost deschisa o ancheta. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe