x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 7 octombrie 2004

EXTERNE/Info - 7 octombrie 2004

07 Oct 2004   •   00:00
INSPECTIE LA BISTROE. In Ucraina a sosit un grup de specialisti straini care vor vedea cum se desfasoara constructiile la canalul navigabil ucrainean Dunare-Marea Neagra, informeaza agentia Obkom, preluata de Rusia la zi. Expertii vor vizita perimetrul lucrarilor, urmand ca maine sa aiba intalniri la Ministerul ucrainean de Externe si la cel al Transporturilor.

LACRIMOGEN. Liderul conservatorilor britanici, Michael Howard, incearca sa salveze ce mai poate apeland la sentimentalismul concetatenilor sai. Vorbind la deschiderea conferintei anuale a partidului, Howard s-a lansat intr-un discurs menit sa stoarca lacrimi audientei, in care a mentionat radacinile sale romanesti si i-a multumit lui Winston Churchill si Marii Britanii pentru viata sa. Aflat intr-o dramatica scadere de popularitate, Howard a tinut sa sublinieze ca el nu ar fi fost in viata daca rudele sale nu ar fi scapat, gratie britanicilor, din taberele de concentrare naziste. (Ana Ilie)

ABTINERE. Statele Unite au facut din nou uz de dreptul de veto la Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, pentru a bloca o rezolutie sustinuta de tarile arabe care condamna Israelul pentru operatiunile militare din nordul Fasiei Gaza si cere retragerea fortelor israeliene. Rezolutia a capatat 11 voturi pentru si trei abtineri, in cadrul Consiliului format din 15 membri, si ar fi trecut daca Statele Unite nu ar fi votat impotriva. Romania, un aliat traditional al Israelului si al Americii, a fost una din cele trei tari, impreuna cu Germania si Marea Britanie, care s-au abtinut. (Ana Ilie)

MOARTA DE INIMA REA. Mama unui soldat american ucis in Irak a murit la doar cateva ore dupa ce a vazut cadavrul acestuia. Desi rezultatele autopsiei nu sunt inca disponibile, sotul si prietenii lui Karen Unruh-Wahrer spun ca femeia nu se putea opri din plans dupa ce a vazut corpul neinsufletit al fiului sau de 25 de ani si, de fapt, a murit "de inima rea". (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe