x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 8 octombrie 2004

EXTERNE/Info - 8 octombrie 2004

08 Oct 2004   •   00:00
TIRASPOL. Regimul de la Tiraspol a anuntat ca organizarea, in decembrie, a unui referendum este inevitabila. Comisia pentru Politica Externa a Sovietului Suprem din Transnistria a dispus crearea unui grup de lucru, care se va ocupa de mecanismul desfasurarii acestui referendum, potrivit BBC, citat de Rador. In opinia presedintelui comisiei, Evgheni Sevciuk, conflictul in regiune ar putea fi rezolvat prin recunoasterea independentei autoproclamatei Republici Nistrene. (Anca Aldea)

ARME DIN ROMANIA. Irakul a abandonat programul armelor de distrugere in masa, biologice sau chimice, imediat dupa razboiul din Golf, din 1991, sustine un raport american redactat de o echipa de experti ONU. Documentul arata ca Saddam avea intentia sa reia acest program al armelor interzise, desi nu mai dispunea de mijloacele necesare. SUA si Marea Britanie isi mentin insa parerea ca Saddam reprezenta o amenintare. Potrivit raportului, Irakul a cumparat armament si produse pentru producerea armelor de distrugere in masa si din Romania. (Anca Aldea)

PUTIN 52. Ieri, Vladimir Putin a implinit 52 de ani. Prilej de bucurie pentru omologul sau de la Kiev, Leonid Kucima, care s-a grabit sa-i transmita o telegrama "in spiritul parteneriatului strategic" intre cele doua tari. Kucima si Putin s-au intalnit ieri, la Moscova, pentru a sarbatori impreuna. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe