x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/INFO - 9 octombrie 2004

EXTERNE/INFO - 9 octombrie 2004

09 Oct 2004   •   00:00
ANCHETA IN BULGARIA. Autoritatile bulgare vor deschide o ancheta in legatura cu cazul a trei societati bulgare care au vandut arme regimului lui Saddam Hussein. Anuntul a fost facut de ministrul bulgar de Interne, Gheorghi Petranov, in urma publicarii raportului sefului inspectorilor americani in Irak. Potrivit acestuia, trei companii bulgare au furnizat arme Irakului, iar alte trei au beneficiat de petrol.

NOBELUL PENTRU PACE. O militanta ecologista din Kenya a castigat Premiul Nobel pentru Pace. Wangari Maathai este secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului si Resurselor Naturale de la Nairobi si a fondat in 1977 "Miscarea pentru centura verde", principalul proiect de plantare a arborilor in Africa. Proiectul promoveaza biodiversitatea si este, in acelasi timp, o sursa de locuri de munca pentru femei.

EXECUTAT. Ostaticul britanic Ken Bigley, rapit in Irak la 16 septembrie, a fost ucis, transmite postul de televiziune Sky News, citand surse guvernamentate de la Londra. "Stim ca Ken Bigley nu mai este in viata, dar nu putem face vreun comentariu", au declarat sursele citate. Vestea mortii ostaticului a fost transmisa si de postul de televiziune Abu Dhabi. Guvernul britanic declansase o campanie intensa pentru a face posibila eliberarea lui Bigley, in varsta de 62 de ani.

Grupaj realizat de Irina Cristea

×
Subiecte în articol: externe