x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 30 septembrie 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 30 septembrie 2004

30 Sep 2004   •   00:00
PILOTI ATACATI CU TOPORUL. Teroare intr-un avion care asigura o cursa interna in Norvegia. Cu doar cateva minute inainte ca aeronava sa aterizeze la Bodoe, oras aflat in nordul tarii, pilotii au fost atacati de un pasager de origine algeriana cu un topor. Din fericire, cei doi piloti, desi raniti, au reusit sa faca toate manevrele, astfel incat avionul sa aterizeze in siguranta. In altercatie a mai fost ranit un pasager. Agresorul a fost arestat, iar ranitii, spitalizati. Viata lor nu este in pericol. Culmea este insa ca atacatorul a urcat in avion cu toporul asupra sa. La bordul aparatului se aflau noua persoane. (Lavinia Tudoran)

FILTRE DURE PENTRU TOTI VIZITATORII. Cetatenii UE sunt nevoiti sa treaca si ei, incepand de maine, prin filtre mai dure la sosirea in SUA. Desi nu au nevoie de vize pentru a intra pe teritoriul SUA (exceptie fac Grecia si 9 dintre cele 10 state proaspat admise in UE), ei vor fi amprentati si fotografiati, la fel ca restul celor care ajung in America. Procedura dureaza aproximativ 15 secunde, timp in care politia de frontiera le verifica documentele si le pune intrebari legate de scopul si durata sederii in SUA. (Irina Cristea)

INDICATOARE PE INTELESUL STRAINILOR. Bulgarii iau masuri pentru ca turistii straini ce le vor vizita tara sa se simta in largul lor. Potrivit cotidianului Standart, autoritatile de la sud de Dunare au decis, la recomandarea premierului, ca numele tuturor localitatilor si obiectivelor turistice sa fie scrise si cu caractere latine, pentru ca strainii sa inteleaga unde se afla. Vicepremierul Lidia Suleva a declarat ca toate satele si orasele vor renunta la placutele cu denumiri scrise doar in alfabet chirilic. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe