x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei

EXTERNE/Stirile zilei

30 Noi 2004   •   00:00

1 decembrie 2004

Le Monde - Demisie cu cantec

Redactorul-sef al vestitului cotidian francez Le Monde, Edwy Plenel, in varsta de 52 de ani, a decis sa demisioneze din acest post, din cauza problemelor editoriale si financiare din ce in ce mai mari cu care ziarul se confrunta. Vedeta a presei franceze de peste 10 ani, Plenel a explixat decizia pe care a luat-o prin faptul ca doreste sa revina la "micile bucurii ale jurnalisticii si ale scrisului". El a mai declarat ca directorul Le Monde, Jean-Marie Colombani, a incercat sa il convinga sa mai ramana pentru a-l ajuta sa rezolve problemele ziarului, dar propunerea acestuia nu a putut sa ii schimbe decizia luata.

Mesaj - Noi amenintari Al-Qaeda

Numarul doi in reteaua Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, surprins intr-o inregistare video difuzata de televiziunea araba Al-Jazeera, a declarat ca va continua lupta impotriva SUA, ale caror trupe se regasesc in Irak. "Trebuie sa stiti ca suntem o natie caracterizata de o mare rabdare si perseverenta. Ne vom continua lupta impotriva americanilor, pana la sfarsitul zilelor".

Rusia - Vizita istorica

Ieri, liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, a sosit in sudul Rusiei, pentru o vizita de trei zile in regiunea Kalmkia, unde aproape o jumatate din locuitori sunt de religie budista, conform publicatiei electronice BBC News Online. Dalai Lama traieste in exil in India, aceasta vizita survenind dupa mai mult de zece ani de la ultima sa calatorie in Rusia. Prezenta pe teritoriul rus a liderului spiritual budist ar putea creea o serie de tensiuni diplomatice intre autoritatile ruse si cele chineze, deoarece China se opune acestor vizite, considerand ca aceastea incurajeaza separatismul in regiunea Tibetului.

SUA - Bush si-a luat ministru cubanez

Pentru a doua oara de cand a fost reales presedintele american George Bush a decis sa nominalizeze un hispanic pentru un post in noul sau Cabinet. Acesta este cubanezul Carlos Gutierrez, patron al celei mai mari companii de cereale din SUA. Bush si-l doreste pe Gutierrez in postul de secretar pentru Comert, avand in vedere ca este "cel mai respectabil om de afaceri din America si intruchiparea visului de succes american", conform declaratiei de sustinere al presedintelui.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe