x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei

EXTERNE/Stirile zilei

26 Noi 2004   •   00:00

27 NOIEMBRIE 2004

Bulgaria - Primarii sunt cei mai corupti

Bulgaria inca mai are probleme cu coruptia, cei mai afectati fiind politicienii, iar dintre ei, in special primarii, deoarece acestia sunt acuzati din ce in ce mai des ca iau mita. "Plangerile impotriva primarilor depuse la procuratura pomenesc de cele mai multe ori multitudinea de afaceri necurate in care acestia sunt implicati", a declarat seful Departamentului pentru Abuz de Putere si Coruptie din cadrul Procuraturii bulgare, Georgi Kuvaliev. (Maria Toader)

Franta - Sarzoky, uns sef de partid

Ministrul francez de Finante, Nicolas Sarkozy, va fi uns maine in functia de presedinte al partidului aflat la putere in Franta. Sarkozy, care s-a evidentiat in perioada in care a fost ministru de Interne printr-o serie de masuri dure impotriva imigrantilor, face astfel inca un pas spre ravnitul post de presedinte al tarii. Alegerile interne pentru desemnarea presedintelui Uniunii pentru o Miscare Populara au avut loc saptamana trecuta, dar rezultatele vor fi facute publice oficial abia maine. Nu mai este insa nici un secret ca Sarkozy a fost ales cu o majoritate confortabila. Pentru a putea deveni prsedintele partidului, el va trebui sa renunte la portofoliul ministerial. (Irina Cristea)

Sarbatoare - Bush si-a sunat soldatii

Presedintele SUA, George W. Bush, le-a telefonat mai multor militari americani din Irak si Afganistan pentru a le face urarile de Ziua Recunostintei, transmite AFP, citand serviciul de presa al Casei Albe. Anul trecut, presedintele Bush le-a urat fata in fata militarilor din Irak, facand o deplasare-surpriza la o garnizoana din Bagdad. Anul acesta, Bush a sarbatorit Ziua Recunostintei alaturi de numeroasa lui familie, la ferma sa din Texas. (Irina Cristea)

China - Crima la liceu

Opt adolescenti au fost ucisi si alti patru raniti cu lovituri de cutit, in cursul noptii de joi spre vineri, in internatul unui liceu din orasul Ruzhu, in provincia chineza Henan, a anuntat o profesoara, citata de AFP. "Atacul a avut loc catre miezul noptii in dormitorul baietilor", a declarat ea, adaugand ca toate victimele erau elevi in primul an de liceu. Atacuri similare au avut loc in mai multe institutii de invatamant din China, in decursul ultimelor luni.
×
Subiecte în articol: externe