x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Extremiştii de la Jobbik consideră Frontul Naţional şi FPO din Austria “partide sioniste”

Extremiştii de la Jobbik consideră Frontul Naţional şi FPO din Austria “partide sioniste”

26 Iun 2014   •   19:45
Extremiştii de la Jobbik consideră  Frontul Naţional şi FPO din Austria “partide sioniste”

Liderul partidului extremist Jobbik, din Ungaria, a apreciat, joi, că Frontul Naţional francez şi FPO din Austria sunt “partide sioniste”, după refuzul acestor formaţiuni politice de a se alia cu extrema dreaptă ungară în Parlamentul European.

“Jobbik nu formează alianţe cu partidele sioniste, ca Frontul Naţional francez şi Partidul Libertăţii din Austria, pentru simple motive financiare”, a afirmat Vona Gabor, proaspăt reales în fruntea formaţiunii politice ungare, într-un interviu pentru cotidianul Magyar Hirlap.

FN şi aliaţii săi tradiţionali din Partidul Libertăţii (PVV, Olanda), FPO, din Liga Nordului din Italia şi din partidul flamand de extremă dreaptă Vlaams Belang (Belgia) au eşuat luni să formeze un grup în Parlamentul European. Un astfel de grup ar fi permis în special accederea la subvenţii.

FN a exclus să se alieze cu neonaziştii greci din Zori Aurii, cu alesul german din NPD sau cu ungurii din Jobbik, un partid ultranaţionalist cu un discurs voluntar rasist, antisemit şi antiromi, notează AFP.

Vona, al cărui partid a obţinut trei din cele 21 de locuri ungare la alegerile europene din mai, acuză în acelaşi interviu PVV de “umilirea religiei”.

Un alt responsabil al Jobbik, Marton Gyongyosi, a calificat în acest an FN şi PVV drept partide “liberale” şi “islamofobe”, a căror ostilitate faţă de imigraţie a avut potrivit lui “sprijinul sionist al Israelului”. (M.C)

×