x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fauci, omologul lui Streinu Cercel din SUA, blocat de Casa Albă la audiere în Camera Reprezentanților!

Fauci, omologul lui Streinu Cercel din SUA, blocat de Casa Albă la audiere în Camera Reprezentanților!

de Dan Constantin    |    02 Mai 2020   •   13:49
Fauci, omologul lui Streinu Cercel din SUA, blocat de Casa Albă la audiere în Camera Reprezentanților!
Sursa foto: NIAID

Anthony Fauci, o somitate în medicina americană, este blocat de Casa Albă să fie audiat de o subcomisie a Camerei Reprezentanților. Forul legislativ desfășoară o investigație privind răspunsul și acțiunile Administrației la epidemia COVID-19. Fauci este directorul Institutului Național de Boli Infecțioase, calitate în care este inclus în echipa de specialiști care acordă consultanța tehnico-științifică pentru măsurile luate de Executiv. Fauci, care apare frecvent lângă Donald Trump la conferințele de presă de la Casa Albă pe teme medicale, a avut și păreri critice la adresa administrației. Acestea se referă în special la capacitatea de testare a populației, apreciată ca insuficientă de Fauci.

Comisia de anchetă din Camera este dominată de Partidul Democrat. Casa Albă, a menționat , potrivit CNN, că participarea lui Fauci la AUDIERI ÎNTR-O PERIOADĂ CÂND ADMINISTRAȚIA ESTE CONCENTRATĂ PE LUPTA CU EPIDEMIA NU ESTE POTRIVITĂ.

Anthony Fauci are o poziție similară în structura sistemului de sănătate publică al Statelor Unite cu a profesorului Streinu Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Profesorul Streinu Cercel a fost demis de Ministrul Sănătății după ce a fost criticat vehement de președintele Iohannis, sancțiunea fiind salutată public în ședința de guvern de premierul Orban. Demiterea a fost făcută după o manipulare grosieră susținută politic și de aparatul de propagandă oficial.

×
Subiecte în articol: Anthony Fauci