x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un important oligarh rus, intrebat de FBI despre avocatul lui Trump

Un important oligarh rus, intrebat de FBI despre avocatul lui Trump

09 Mai 2018   •   10:07
Un important oligarh rus, intrebat de FBI despre avocatul lui Trump

Agenţii FBI care anchetează presupusa ingerinţă a Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 au interogat un oligarh rus în legătură cu o plată de câteva sute de mii de dolari către avocatul personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, scrie presa de peste Ocean.

 

Este vorba de omul de afaceri Viktor Vekselberg, patronul companiei Renova, prezent pe lista celor şapte oligarhi apropiaţi ai Kremlinului sancţionaţi la începutul lunii aprilie de Washington pe motiv ca ar fi participat la "atacurile" Moscovei asupra "democraţiilor occidentale".

La intrebari a fost luat, de asemenea, vărul afaceristului rus, Andrew Intrater, seful filialei americane a Renova (Columbus Nova). Potrivit CNN, plăţile au fost făcute după scrutinul din noiembrie 2016 câştigate de Trump. Avocatul Michael Cohen face deja obiectul unei anchete federale.

Intr-un raport intocmit de cabinetul avocatului actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels, Michael Avenatti, se afirmă că Vekselberg şi ruda sa au transferat "circa 500.000 de dolari" către Michael Cohen în opt tranşe. "În mod inexplicabil, Cohen a acceptat banii, desi era avocatul personal al preşedintelui", precizeaza raportul.

Potrivit New York Times şi NBC News, afirmatiile lui Avenatii sunt confirmate de  documente financiare. AGERPRES

×