x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI avertizează contra ameninţării teroriste pe teritoriul american

FBI avertizează contra ameninţării teroriste pe teritoriul american

de Agerpres    |    03 Noi 2014   •   21:48

Statele Unite se confruntă pe propriul teritoriu cu un număr tot mai mare de extremişti care se radicalizează pe internet sau se inspiră din jihadiştii din Siria pentru a comite acte violente, a avertizat luni FBI, relatează AFP.

Directorul poliţiei federale James Comey a reamintit, într-un discurs la New York, că această ameninţare a fost trăită "atât de real" în Canada, unde două atacuri au avut loc în ultimele săptămâni în care au fost ucişi doi soldaţi.

Şeful FBI a explicat că urmărirea persoanelor care se inspiră din militanţii organizaţiei Statul Islamic /SI/ în Siria este "extrem de dificilă, este ceva la care lucrăm zilnic".

Această ameninţare este prezentă pe tot teritoriul Statelor Unite şi poate fi reprezentată de oameni de toate vârstele, etnie şi curs al vieţii, a precizat el într-o conferinţă asupra antiterorismului la Fordham Law School.

Chiar şi fără a întâlni membri Al Qaida, aceste persoane se radicalizează citind şi ascultând propaganda online şi devin "echipate pentru a se angaja în jihad fără măcar să-şi părăsească subsolul sau camera de dormit", a spus el.

Responsabilul a estimat că aproximativ o duzină de americani luptă cu organizaţiile teroriste.

"Noi îi urmărim când se întorc în Statele Unite. Dacă am dovada că aţi luptat în oricare dintre aceste organizaţii teroriste străine, veţi fi pus în spatele gratiilor", a afirmat el.

×