x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI a descoperit un dosar clasificat în casa fostului vicepreședinte Mike Pence

FBI a descoperit un dosar clasificat în casa fostului vicepreședinte Mike Pence

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2023   •   22:40
FBI a descoperit un dosar clasificat în casa fostului vicepreședinte Mike Pence

FBI a recuperat încă o pagină guvernamentală cu marcaje clasificate în timpul unei percheziții consensuale efectuate vineri la reședința din Indianapolis a fostului vicepreședinte Mike Pence, după ce luna trecută au fost descoperite documente clasificate în locuința acestuia, scrie Reuters.

Percheziția, confirmată mai devreme în cursul zilei de un oficial al Departamentului de Justiție, a avut loc după ce Greg Jacobs, avocatul lui Pence, a notificat Arhivele Naționale într-o scrisoare din 18 ianuarie cu privire la descoperirea unor documente cu marcaje clasificate. Înregistrările au fost apoi predate FBI-ului.

"Pence și echipa sa juridică au cooperat pe deplin cu autoritățile competente", a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia, Devin O'Malley.

Pe lângă localizarea unei pagini cu marcaje clasificate, FBI a recuperat și "șase pagini suplimentare fără astfel de marcaje care nu au fost descoperite în cadrul analizei inițiale efectuate de consilierul vicepreședintelui", a adăugat el.

Nici Pence și nici soția sa nu se aflau acasă în timpul percheziției, dar un membru al echipei sale juridice a fost prezent, iar Departamentul de Justiție a primit acces deplin la domiciliu.

La începutul zilei, mulțimi de reprezentanți ai presei s-au adunat în fața casei în timp ce se desfășurau căutările, iar o mașină de poliție a putut fi văzută în imaginile difuzate de ABC News blocând aleea de acces la casa lui Pence.

Percheziția la locuința lui Pence a avut loc în contextul în care fostul președinte Donald Trump și președintele Joe Biden se confruntă cu investigații cu privire la păstrarea de documente clasificate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fbi Mike Pence