x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie din Australia a alergat timp de 150 de zile și a străbătut 6.300 de kilometri

O femeie din Australia a alergat timp de 150 de zile și a străbătut 6.300 de kilometri

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2023   •   21:05
O femeie din Australia a alergat timp de 150 de zile și a străbătut 6.300 de kilometri
Sursa foto: pixabay.com

O femeie a străbătut continentul australian alergând timp de 150 de zile și stabilind un nou record mondial. Ea a străbătut 6.300 de kilometri și a strâns bani care au fost donați unei organizații care se ocupă de salvarea speciilor sălbatice.

La cinci luni după ce a pornit din nordul Australiei, maratonista Erchana Murray-Bartlett a ajuns la marginea sudică a continentului. Luni, tânăra de 32 de ani și-a încheiat călătoria de 6.300 de kilometri, un maraton care a ținut 150 de zile, potrivit BBC.

Murray-Bartlett a stabilit astfel un nou record mondial pentru cele mai multe maratoane zilnice consecutive efectuate de o femeie. Ea a strâns peste 100.000 de dolari australieni (70.000 de dolari americani) pentru organizația Wilderness Society.

Murray-Bartlett aleargă la competițiile profesioniste de ani de zile, dar după ce a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și-a propus să bată recordul privind alergările zilnice. Totodată, ea și-a propus să alerge pentru a sensibiliza publicul cu privire la pericolul de dispariție cu care se confruntă animalele și plantele australiene.

Pentru a ajunge la final, a avut de înfruntat numeroase piedici. A suferit trei accidentări în primele trei săptămâni, a făcut insolație, a avut beșici și dureri, a prins perioade cu ploi torențiale și căldură sufocantă și a stricat foarte multe perechi de pantofi sport.

„Este copleșitor, sunt atât de entuziasmată. Participarea a fost fenomenală și faptul că toată lumea a alergat cu mine, a făcut-o și mai specială", a declarat ea presei locale după ce a trecut linia de sosire în Melbourne.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australia maraton