x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fericire în Siberia: După vizitele lui Putin şi Medvedev, localnicii au scăpat de ţânţari şi câini vagabonzi!

Fericire în Siberia: După vizitele lui Putin şi Medvedev, localnicii au scăpat de ţânţari şi câini vagabonzi!

26 Aug 2009   •   00:00

Înainte de vizita preşedintelui rus Dmitri Medvedev, luni, la templul budist din Ivalghin, Buriatia în sudul Siberiei, au fost otrăviţi toţi câinii fără stăpân din zona lăcaşului, arată filiala partidului proliberal "Iabloko", într-un comunicat. Politicienii nu au putut însă preciza cine a dat ordin pentru uciderea câinilor vagabonzi care trăiau pe lângă templul budist, cel mai mare din Rusia, deschis în 1945.



"Întreţinerea câinilor şi pisicilor fără stăpân face parte din tradiţia oricărui templu budist. Budiştii venerează toate creaturile vii din lumea noastră, întrucât toate se află în unica Roată a Destinului, ciclul etern, şi fiecare dintre noi, conform tradiţiei budiste, poate renaşte în orice creatură de pe Pământ", se menţionează în declaraţia de presă. Reprezentanţii partidului condus de Grigori Iavlinski consideră că pentru această crimă ar trebui să răspundă atât cei care au dat ordinul şi executanţii nemijlociţi, cât şi Dmitri Medvedev - "autorul moral al tragediei" - care prin vizita sa la templu a contribuit la cele întâmplate, potrivit textului. Încă de luni blogerii ruşi au condamnat uciderea, prin otrăvire, a câinilor fără stăpân care trăiau pe lângă templul Ivolghin, notează agenţia citată de presă.

După cum a relatat media rusă, în timpul vizitei la templu, budiştii buriaţi l-au recunoscut pe preşedintele rus drept întruparea uneia dintre cele mai venerate divinităţi din panteonul budist - Tara Albă - şi-au confecţionat un tron special al "Regelui Alb". Tara Albă este reprezentată de obicei printr-o făptură feminină, în postura lotusului, pe un tron de lotus, cu un lotus în mână, având şapte ochi. De fapt, prin toate aceste onoruri, reprezentanţii locali speră că preşedintele rus va contribui la dezvoltarea budismului în Federaţia Rusă.

Dar, nu numai câinii sunt stârpiţi în Rusia, înaintea vizitelor înalţilor demnitari. Bunăoară, acum o săptămână, autorităţile din Krasnoiarsk (Siberia) au dat ordin pentru stârpirea tuturor ţânţarilor, musculiţelor, precum şi a altor inspecte "însetate de sânge", cu ocazia vizitei premierului rus Vladimir Putin la zăcămintele de petrol şi gaze din Vankorskoe, unde "îşi fac veacul"" circa 90 de specii de ţânţari.

×
Subiecte în articol: externe