x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Festivalul imigrantilor

Festivalul imigrantilor

de Anca Alexe    |    25 Iun 2005   •   00:00
Festivalul imigrantilor

Diana Cezar si Liudmila Edwards sunt doua romance stabilite in Londra. Anul acesta, ele vor sa puna pe picioare, in capitala Angliei, un proiect ambitios, Festivalul de Teatru Est-European.

Diana Cezar si Liudmila Edwards sunt doua romance stabilite in Londra. Anul acesta, ele vor sa puna pe picioare, in capitala Marii Britanii, un proiect ambitios de teatru, care sa uneasca trupe din estul si centrul Europei.

Festivalul de teatru "FeEast" (Festivalul Estului) este proiectul elaborat si organizat de cele doua romance. In cadrul acestuia vor participa trupe de teatru din estul si din centrul Europei. Ideea, sustin cele doua membre fondatoare ale "Nomad Arts", compania organizatoare a festivalului, "a venit ca urmare a observarii numarului mare de est-europeni stabiliti in Londra, care aveau nevoie de o exprimare artistica".

PRIMA EDITIE. Proiectul a fost pregatit timp de zece luni, perioada in care romancele au adunat in jurul lor o multime de oameni. Pe langa entuziasmul si increderea pe care le-au primit din partea europenilor, Diana si Liudmila au strans si fondurile necesare desfasurarii concrete a proiectului, informeaza agentia Romanian Global News. Desi nici o trupa romaneasca nu va participa in acest an, din motive financiare, spectatorii romani din Londra vor avea totusi ce sa vada. Prima editie a festivalului se va desfasura in perioada 30 iunie-9 iulie, la studiourile Riverside din Londra.

ORGANIZATOARELE. Diana Cezar s-a nascut la Cluj. A studiat teatrul si actoria in Romania, a terminat regia de teatru in Canada si la Moscova si a absolvit un masterat in aceeasi disciplina la Londra. In prezent, este creatoare de teatru si fondatoare a "Nomad Arts". "Activitatea mea se desfasoara ca freelancer si ca regizor de teatru. Am predat si cursuri de actorie la Londra, insa, in ultima perioada, tot timpul meu liber il consacru proiectului FeEast", spune Diana.

Liudmila Edwards s-a nascut la Bucuresti. Este jurnalist si creator de film. Cu o bogata experienta in televiziune, Liudmila a lucrat la mai multe posturi de prima mana din Romania. Dupa ce a terminat un curs tinut de BBC Romania, Liudmila a facut un masterat pe profilul Film Documentar la Londra, cu specializarea in regie si productie. Dupa aceea, tanara a inceput sa lucreze ca freelancer la filme documentare si work-shoppuri in metropola britanica. Acum urmeaza cursurile unui al doilea masterat in educatie, preda animatie si productie de film la Westminster College si activeaza in continuare ca freelancer.

SPONSORI
Printre sponsorii acestui Festival se regasesc Centrul Cultural Maghiar, Centrul Cultural Polonez, Asociatia Ucrainenilor din Marea Britanie, centrul Visiting Arts, care promoveaza arta in afara Londrei, restaurantul unguresc din Soho, Gay Hussar, Baltic Trade Ltd, Anglo-Romanian Bank Limited si firma de avocatura Michael Reason, prin avocatul roman Dan Rugina. Partenerii media sunt Diaspora Romaneasca, Polish Express, Academia Rossica si Londoni Magyarok. Pentru mai multe detalii, se poate vizita site-ul festivalului: www.feeast.com.

LINK-URI UTILE
×
Subiecte în articol: londra diaspora