x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filipine: Un fost poliţist a luat 22 de ostatici la Manila

Filipine: Un fost poliţist a luat 22 de ostatici la Manila

23 Aug 2010   •   00:00
Filipine: Un fost poliţist a luat 22 de ostatici la Manila
Sursa foto: /cnn.com

Poliţia filipineză a luat cu asalt un autocar în care 15 persoane erau ţinute ostatice de către un agresor înarmat. Conform unor surse din poliţie acesta a fost lichidat de către forţele speciale, în timp ce alte surse indică faptul că acesta s-ar fi sinucis.

Imaginile difuzate de televiziuni au arătat cum forţele de intervenţie au luat poziţii în jurul autocarului, spărgând geamurile acestuia şi aruncând în interior grenade lacrimogene, intervenţie generată de zgomotul unor împuşcături ce au avut loc în interiorul autocarului.

Asaltul forţelor de intervenţie asupra obiectivului a avut loc la 40 de minute după ce şoferul autobuzului a reuşit să evadeze, relatând poliţiştilor că există răniţi în rândul ostaticilor.

Bărbatul ameninţase că va ucide ostaticii dacă forţele de poliţie se vor apropia. "Văd venind poliţişti din forţele speciale. Ştiu că mă vor ucide. Ar fi mai bine pentru toţi să plece deoarece, în orice moment, pot face acelaşi lucru aici".



Trupele de commando nu au fost atacate de către agresor, surse neconfirmate declarând că agresorul a confirmat poliţiştilor că sunt răniţi la bordul autocarului.

Rolando Mendoza, un fost inspector de poliţie filipinez, a luat ostatice persoanele aflate la bordul autocarului - 22 de turişti din Hong Kong. Revendicarea sa - reîncadrarea în postul deţinut anterior, a fost afişată pe o parcardă expusă în dreptul parbrizului. Conform martorilor, el era înarmat cu o mitralieră M16, o puternică armă de foc.
Mendoza a fost concediat în 2008 de poliţie după ce a fost acuzat de furt, extorsiune şi infracţiuni legate de droguri.

După negocieri cu poliţia, la aproximativ trei ore după ce a declanşat incidentul, agresorul a eliberat nouă ostatici, între care trei copii.

×
Subiecte în articol: externe