x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Finlanda şi Italia nu vor ca Rusia să primească noi sancţiuni din partea Uniunii Europene

Finlanda şi Italia nu vor ca Rusia să primească noi sancţiuni din partea Uniunii Europene

10 Sep 2014   •   08:07
Finlanda şi Italia nu vor ca Rusia să primească noi sancţiuni din partea Uniunii Europene
Sursa foto: YANNIS KOLESIDIS/EPA

Finlanda şi Italia, parteneri de afaceri apropiaţi ai Rusiei, se opun unor noi sancţiuni ale Uniunii Europene asupra evenimentelor din Ucraina, relatează Itar-Tass, citată de Agerpres.

În timp ce Slovacia nu s-a alăturat celor care critică acţiunile de a penaliza Rusia, ea s-a arătat sceptică cu privire la măsurile antiruseşti, a declarat monitorul online al problemelor energetice ale UE, potrivit Itar-Tass.

Blocul celor 28 de ţări a anunţat noi sancţiuni contra Rusiei, dar le-a amânat pentru a judeca cum se respectă încetarea focului în Ucraina.

"Intrarea în vigoare prin publicarea în Jurnalul Oficial va avea loc în următoarele câteva zile", declarase atunci preşedintele UE Herman Van Rompuy într-un comunicat.

"Acest lucru va lăsa timp pentru o evaluare a punerii în aplicare a acordului de încetare a focului şi planului de pace. În funcţie de situaţia de pe teren, UE este gata să revizuiască sancţiunile stabilite în întregime sau în parte", a anunţat Bruxelles-ul în prima consolidare a sancţiunilor aprobate după dezescaladarea violenţei în Ucraina, planul de pace al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru sud-estul Ucrainei şi negocierile asupra unei soluţii politice, aminteşte Itar-Tass.

×