x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Flacăra olimpică a ajuns în Marea Britanie

Flacăra olimpică a ajuns în Marea Britanie

18 Mai 2012   •   19:51
Flacăra olimpică a ajuns în Marea Britanie

Flacara olimpica a ajuns in Marea Britanie, la bordul unui avion special care a decolat de la Atena si a aterizat vineri seara la o baza militara din apropierea Londrei.

Denumita "The Firefly" si vopsita in galben pentru aceasta ocazie, aeronava a aterizat la baza Culdrose, evenimentul fiind transmis in direct de televiziunea britanica.

Printesa Anne, fiica reginei Elizabeth a II-a si membra a comitetului britanic de organizare a JO, a coborat prima din avion cu dispozitivul in care se afla pretioasa torta, in aplauzele multimii de la baza. Ea a fost primita de vicepremierul britanic Nick Clegg.

Alãturi de printesa Anne s-au aflat presedintele Comitetului de Organizare, Sebastian Coe, primarul Londrei, Boris Johnson, si David Beckham, ambasador al JO.

Incepand de sambata, 8.000 de alergatori, majoritatea cu varste mai mici de 25 de ani, vor purta torta pe o distanta de 12.875 de kilometri pe suprafata Regatului Unit si a Irlandei, periplul urmand sa dureze 70 de zile. Parcursul se va incheia pe stadionul olimpic din Londra, la 27 iulie, cand va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Purtata pana in prezent de aproximativ 500 de persoane, flacara olimpica a facut turul Greciei, parcurgand o distanta de 3.000 de kilometri.

×