x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Florida, în ALERTĂ. Melci gigant, care pot atinge mărimea unui iepure, au invadat Miami. "Totul s-ar putea transforma într-un haos!" (VIDEO)

Florida, în ALERTĂ. Melci gigant, care pot atinge mărimea unui iepure, au invadat Miami. "Totul s-ar putea transforma într-un haos!" (VIDEO)

15 Apr 2013   •   13:19
Florida, în ALERTĂ. Melci gigant, care pot atinge mărimea unui iepure, au invadat Miami. "Totul s-ar putea transforma într-un haos!" (VIDEO)

Specialiştii se tem că melcii gigant, care au invadat Miami, pun în pericol clădirile şi sănătatea oamenilor, anunţă Sky News.

Potrivit sursei citate, aproximativ 1.000 de astfel de melci sunt prinşi în fiecare săptămână în Miami, iar numărul acestora este în creştere.

Aceste vieţuitoare, care pot atinge mărimea unui iepure, se hrănesc cu tencuiala pereţilor pentru a-şi asigura "doza" de calciu, necesară pentru cochilii. În plus, aceşti melci reprezintă un risc pentru sănătatea oamenilor pentru că sunt purtătorii unui parazit cunoscut sub numele de "vierme pulmonar", care poate afecta omul prin intermediul apei contaminate sau a legumelor.

Denise Feiber, membru al Departamentului de Agricultură din Florida, a declarat că trebuie luate imediat măsuri, pentru că, în caz contrar, statul Florida ar putea ajunge ca Barbados, care a fost cucerit de moluşte. "Totul s-ar putea transforma într-un haos. Melcii atacă peste 500 de specii de plante ... adica aproape tot ce e verde şi apare în drumul lor", a mai spus Feiber.

×