x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorul grupării Wagner răspunde ironic la acuzațiile privind ingerințele Rusiei în alegerile din SUA: În timpul operațiunilor, vom înlătura simultan rinichii și ficatul

Fondatorul grupării Wagner răspunde ironic la acuzațiile privind ingerințele Rusiei în alegerile din SUA: În timpul operațiunilor, vom înlătura simultan rinichii și ficatul

07 Noi 2022   •   16:15
Fondatorul grupării Wagner răspunde ironic la acuzațiile privind ingerințele Rusiei în alegerile din SUA: În timpul operațiunilor, vom înlătura simultan rinichii și ficatul
Sursa foto: Hepta

Fondatorul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, răspunde ironic la acuzațiile Washingtonului privind implicarea Rusiei în alegerile legislative din Statele Unite, scrie Reuters.

"Ne-am amestecat, ne amestecăm şi vom continua să ne amestecăm. Cu grijă, cu acurateţe, chirurgical, în propriul nostru mod, cum ştim să o facem. În timpul operaţiunilor noastre de localizare, vom înlătura simultan ambii rinichi şi ficatul", a răspuns acesta la comentariile privind implicarea Moscovei în alegerile din SUA.

El este numit și "bucătarul lui Putin" întrucât firma sa de catering Concord are contracte cu Kremlinul, și a fost acuzat oficial că sponsorizează "ferme de troli" din Rusia pentru a influenţa politica de peste ocean.

Departamentul de Stat al SUA a oferit o recompensă de 10 milioane de dolari, în iulie 2022, pentru informații privitoare la "angajamentul său în ingerinţe în alegerile din SUA".

Acesta se află pe lista sancțiunilor occidentale impuse unor oficiali și oameni de afaceri ruși, în contextul războiului din Ucraina.

Totodată, Evgheni Prigojin a recunoscut că este fondatorul grupării paramilitare Wagner, considerată armata privată a liderului de la Kremlin, alcătuită din mercenari care a luptă în Siria, Ucraina, Africa. 

De cealaltă parte, acuzațiile Partidului Democrat la adresa implicării Rusiei în alegerile din Statele Unite, sunt mai vechi. Administrația Joe Biden spune că Moscova l-ar fi susținut pe Donald Trump în alegerile pentru al doilea mandat la Casa Albă, speculând relațiile cordiale între fostul președinte republican și Vladimir Putin. 

×