x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forțe israeliene bombardează poziţii islamiste din Fâşia Gaza

Forțe israeliene bombardează poziţii islamiste din Fâşia Gaza

05 Aug 2022   •   17:01
Forțe israeliene bombardează poziţii islamiste din Fâşia Gaza

Armata israeliană a lansat, vineri, atacuri asupra unor poziţii islamiste din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, în contextul riscurilor teroriste generate de grupuri fundamentaliste, în special de organizaţia Jihadul Islamic.

"Ca reacţie la ameninţările directe generate de filiala din Fâşia Gaza a grupării Jihadul Islamic, armata israeliană efectuează bombardamente în Fâşia Gaza", a comunicat armata israeliană, prin Twitter.

"A fost declarată situaţie specială pe teritoriul israelian", în zonele situate în apropiere de frontiera cu Fâşia Gaza, a precizat armata israeliană.

O explozie puternică a avut loc într-un imobil înalt din oraşul Gaza, afirmă surse citate de site-ul Ynetnews.com.

Cu puţin timp înainte de lansarea operaţiunii militare, ministrul israelian al Apărării, Benjamin Gantz, avertizase că armata israeliană va contracara ameninţările generate de organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic. "Inamicilor noştri, în general, şi liderilor organizaţiilor Hamas şi Jihadul Islamic, le spun explicit: Timpul vostru este limitat. Ameninţările vor fi eliminate într-un mod sau altul", a declarat ministrul israelian al Apărării, citat de cotidianul The Times of Israel.

În ultimele zile, armata israeliană a intensificat prezenţa la frontiera cu teritoriul palestinian Fâşia Gaza, aflat sub controlul organizaţiei fundamentaliste Hamas. În localităţile israeliene situate în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza sunt restricţii de circulaţie de patru zile, pe fondul riscurilor unor atacuri ale grupurilor islamiste palestiniene ca reacţie la arestarea unui lider al organizaţiei Jihadul Islamic, Bassam al-Saadi, într-o operaţiune desfăşurată în Jenin, Cisiordania.

"Înţelegem dificultăţile întâmpinate de locuitorii zonelor sudice. Nu vom accepta o situaţie în care grupurile teroriste să perturbe vieţile localnicilor. Nu vom ezita să recurgem la forţă pentru a permite reluarea activităţilor normale în sud şi nu vom renunţa la acţiunile de arestare a teroriştilor", avertizase joi Yair Lapid, premierul interimar al Israelului.

×
Subiecte în articol: Israel fasia gaza palestinieni