x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forțele ruse "atacă continuu" oțelăria Azovstal din Mariupol

Forțele ruse "atacă continuu" oțelăria Azovstal din Mariupol

24 Apr 2022   •   12:52
Forțele ruse "atacă continuu" oțelăria Azovstal din Mariupol
Sursa foto: Hepta

Forțele ruse "atacă continuu" uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, a anunțat astăzi consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak, citat de Reuters.

"Paștele ortodox 2022. Dar chiar acum, RF (Federația Rusă) atacă continuu Azovstal din Mariupol. Locul unde se află civilii și militarii noștri este bombardat cu bombe aeriene grele și artilerie. RF acumulează forțe și echipamente pentru asalt. Cine a dat ordinul "să nu atace"?", a scris acesta pe Twitter.

Vladimir Putin a anunțat, în această săptămână, cucerirea orașlui-port Mariuopol și a ordonat oprirea atacului asupra oțelăriei Azovstal unde se află baricadate forțe ucrainene și civili. 

Podolyak cere Rusiei să anunțe un armistițiu de Paște în Mariupol, să deschidă un coridor umanitar pentru evacuarea civililor și să convină asupra unei "runde speciale de negocieri" pentru schimbul de forțe militare încercuite în oraș.

În timp ce barajul de la Mariupol continuă, vasta uzină siderurgică Azovstal din oraș a devenit una dintre ultimele rezistențe semnificative ale forțelor ucrainene. Complexul industrial adăpostește sute de soldați și civili iar proviziile sunt pe sfârșite.

Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a declarat că acolo se află "aproximativ 1.000 de civili și 500 de militari răniți".

Iuriy Ryzhenkov, directorul general al companiei care deține uzina, a dspus anterior că situația de acolo este "aproape de o catastrofă".

×
Subiecte în articol: azovstal mariupol