x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul primar al Salonicului, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru corupţie (VIDEO)

Fostul primar al Salonicului, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru corupţie (VIDEO)

01 Mar 2013   •   09:27
Fostul primar al Salonicului, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru corupţie (VIDEO)
Sursa foto: captura video

Fostul primar al oraşului Salonic, Vassilis Papageorgopoulos, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru deturnarea banului public, un verdict extrem de rar în Grecia, care ar trebui să transmită un "mesaj" de combatere a corupţiei, a anunţat ieri o sursă judiciară, informează Mediafax. În acelaşi dosar alţi doi responsabili municipali au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, respectiv fostul secretar general al primăriei Michalis Lemoussias şi fostul trezorier Panayotis Saxonis. Prejudiciul cauzat de aceştia, în perioada 1999-2008, se ridică la 18 milioane de euro.

Condamnarea lui Vassilis Papageorgopoulos, în vârstă de 65 de ani, pronunţată oficial miercuri, a generat o emoţie puternică, fotografia fostului primar, membru al partidului Noua Democraţie (dreapta) al actualului premier Antonis Samaras ieşind cu cătuşe la mâini din palatul justiţiei, a ocupat joi primele pagini ale ziarelor.

Cotidianul apropiat partidului de opoziţie Syriza (stânga radicală), Avghi, prezintă o fotografie mai veche a lui Papageorgopoulos care îi strânge mâna premierului Antonis Samaras. Cotidianul conservator Eleftheros Typos vede în acestă "primă dată" un "mesaj" pentru toţi cei care deturnează banul public şi apreciază că vechile practici s-au încheiat.

×