x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francois Fillon, în mare pericol

Francois Fillon, în mare pericol

13 Mar 2017   •   10:10
Francois Fillon, în mare pericol
Sursa foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA

Presa franceză continuă dezvăluirile potențial compromițătoare despre candidatul dreptei la alegerile prezidențiale, Francois Fillon, ultima apărând în ediția de duminică a publicației „Le Journal de Dimanche”, care scrie că acesta ar fi primit cadou costume în valoare de mii de euro.

Potrivit acestei publicații, citată de AFP, un apropiat al lui Fillon a semnat pe 20 februarie un cec în valoare de 13.000 de euro pentru plata a două costume livrate de Arnys, societate producătoare de vestimentație de lux. „Am plătit la cererea lui Francois Fillon”, a declarat pentru „Le Journal de Dimanche” un „prieten generos” al candidatului dreptei la președinție. Aceeași publicație susține că informația a fost confirmată și de persoane din anturajul lui Fillon, care însă ar fi apreciat că nu este nimic anormal în gestul său. În plus, înaintea plății celor 13.000 de euro, aceeași societate ar fi primit cash, tot în contul unor produse cumpărate de Fillon, suma de 35.500 de euro. „Începe să devină insuportabil”, a reacționat după aceste relatări purtătorul de cuvânt al lui Fillon, Luc Chatel, referindu-se la „o campanie murdară” împotriva candidatului dreptei la președinție. Francois Fillon este convocat miercuri în fața instanței, în vederea unei posibile inculpări în ancheta privind presupusele locuri de muncă fictive pe care soția sa, Penelope, și cei doi copii ai săi le-ar fi primit în cadrul unor birouri parlamentare, între anii 1998 și 2012, scandal izbucnit în urma unor dezvăluiri publicate de săptămânalul „Le Canard Enchaîné”. Aceeași publicație a scris, săptămâna trecută, că același politician a primit în anul 2013, de la un om de afaceri, un împrumut de 50.000 de euro, fără dobândă, pe care Fillon nu l-a trecut în declarația de patrimoniu.

Considerat inițial favorit al scrutinului prezidențial din aprilie-mai, Fillon nu mai are acum șanse nici să intre în turul doi, conform sondajelor.

În urma scandalului „Penelopegate”, Fillon a fost abandonat de mai mulți dintre colaboratorii săi.

×
Subiecte în articol: francois fillon