x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa – cea mai vizitată ţară din lume. Câţi turişti au călătorit la Paris în 2013

Franţa – cea mai vizitată ţară din lume. Câţi turişti au călătorit la Paris în 2013

de Alina-Elena Vasiliu    |    12 Aug 2014   •   21:25
Franţa – cea mai vizitată ţară din lume. Câţi turişti au călătorit la Paris în 2013

Franţa îşi păstrează titlul de “cea mai vizitată ţară din lume”, după ce, anul trecut, a înregistrat nu mai puţin de 84,7 milioane de turişti străini, scrie lefigaro.fr, citând un studiu anual publicat luni. Numărul vizitatorilor străini a crescut cu 2%, comparativ cu anul 2012.

Pe locul al doilea în top se află Statele Unite ale Americii, cu aproape 70 de milioane de turişti străini, urmate de Spania, unde au ajuns, în 2012, peste 60 de milioane de vizitatori din alte ţări. Cei mai mulţi turişti care au ales Franţa ca destinaţie de vacanţă au fost americani, chinezi şi japonezi.

În luna iunie, ministrul Afacerilor Externe din Franţa – Laurent Fabius – a declarat că şi-a propus să aducă în Franţa mai mult de o sută de milioane de turişti anual. În acest sens, guvernul francez se gândeşte să permită ca mai multe magazine, din unele zone turistice şi gări ale Parisului, să fie deschise şi duminica.

De asemenea, autorităţile vor să renoveze Gara de Nord din Paris, să creeze o legătură între aeroportul Roissy şi capitală – sub forma unui Charles de Gaulle Express, dar şi să vină în sprijinul familiilor care nu-şi permit o vacanţă, punându-le la dispoziţie un site cu oferte la preţuri reduse.

×