x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa condamnă bombardamentele aeriene ale regimului sirian în provincia Idlib

Franţa condamnă bombardamentele aeriene ale regimului sirian în provincia Idlib

28 Sep 2017   •   16:21
Franţa condamnă bombardamentele aeriene ale regimului sirian în provincia Idlib

 Franţa a condamnat joi recentele bombardamente aeriene ale regimului sirian şi aliaţilor săi în provincia Idlib, bombardamente care au făcut zeci de morţi în rândul civililor, şi i-a cerut Rusiei să împiedice continuarea acestor raiduri, informează AFP. 

'Franţa condamnă bombardamentele aeriene pe care armata lui Bashar al-Assad şi aliaţii săi le-au întreprins în ultimele zile, (bombardamente) care au lovit populaţia civilă şi spitale în regiunea Idlib şi în nordul provinciei Hama. Aceste acţiuni sunt o încălcare a dreptului internaţional umanitar', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes Romatet-Espagne. 

Provincia Idlib (nord-vest), aflată în mare parte sub controlul jihadiştilor din fosta ramură a reţelei Al-Qaida în Siria, este vizată de două săptămâni de bombardamente intense ale forţelor pro-regim şi ruse. 

Luni, în urma unor asemenea lovituri aeriene au murit 37 de civili, dintre care 12 copii, potrivit ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 

Cu toate acestea, provincia a fost desemnată 'zonă de dezescaladare' în Siria, în timpul negocierilor de la Astana (Kazahstan) dintre Rusia şi Iran, aliate ale regimului de la Damasc, şi Turcia, susţinătoare a insurgenţilor. Însă regiunea este, de asemenea, unul dintre ultimele bastioane ale rebelilor înarmaţi. 

'Franţa îi cere Rusiei şi aliaţilor regimului de la Damasc să respecte angajamentele asumate la Astana şi să împiedice continuarea acestor bombardamente', a continuat Romatet-Espagne. 

Mai mult de 330.000 de persoane au fost ucise şi milioane de oameni au fost nevoiţi să ia calea exodului de la declanşarea conflictului sirian, în 2011.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: franta idlib bombardament