x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa: Evacuarea turnului Eiffel în urma unei alerte cu bombă

Franţa: Evacuarea turnului Eiffel în urma unei alerte cu bombă

15 Sep 2010   •   00:00

Turnul Eiffel şi Câmpul lui Marte (Champ-de-Mars), din imediata apropiere, au fost evacuate de poliţia pariziană marţi seară în urma unei alerte cu bombă, potrivit Mediafax.



Aproximativ 25.000 de persoane care vizitau Turnul Eiffel sau se aflau în apropiere au fost evacuate marţi de poliţia pariziană,în urma unor alerte cu bombă care s-au dovedit a fi false.

"Compania care administrează Turnul Eiffel a primit un apel anonim, în jurul orei 20.20" (21.20, ora României), a anunţat Prefectura de poliţie din Paris.

Cercetările minuţioase, care au vizat până şi părţile mecanice ale construcţiei, s-au încheiat la ora 23.30 (0.30, ora României), după ce echipele de intervenţie nu au descoperit niciun obiect suspect. "Nu s-a găsit nimic, a fost o alertă falsă", a confirmat poliţia.

Aceste alerte, frecvente pentru o construcţie simbolică aşa cum este Turnul Eiffel, monumentul cu plată cel mai vizitat din lume (şapte milioane de intrări), intervin în penultima zi a unei perioade de vigilenţă intensificată decisă în această vară de premierul François Fillon .

Vigipirate, dispozitivul de securitate antiteroristă, rămâne în stare de alertă intensificată, cu o atenţie specială acordată zonelor turistice simbolice.

Cu puţin înaintea orei locale 21.00 (22.00, ora României), importante forţe de poliţie au evacuat, într-o atmosferă calmă, circa 25.000 de persoane din Turnul Eiffel şi zona din apropiere, a declarat un ofiţer de poliţie aflat la faţa locului.

"Stăteam la coadă pentru a vizita turnul", a povestit Jack Taylor, un turist american în vârstă de 52 de ani. "Atunci poliţia ne-a cerut să îl evacuăm. Nu ne-au spus de ce", a adăugat el.

Turiştii au fost direcţionaţi către Champ-de-Mars, iar alţii, încadraţi îndeaproape de forţele de poliţie, s-au strâns pe cheiurile Senei, fiind create perimetre de securitate.

În zonă au fost mobilizate importante forţe de poliţie.

"Brigăzi specializate, printre care şi o brigadă dotată cu câini, au fost trimise în zonă pentru a inspecta Turnul Eiffel etaj cu etaj", a explicat Prefectura de Poliţie.

În paralel, gara Saint-Michel din Paris, unde în 1995 a avut loc un atentat soldat cu opt morţi şi 150 de răniţi, a fost evacuată în decurs de aproximativ o oră, după o alertă cu bombă.

Decizia de a intensifica dispozitivul Vigipirate a fost luată din cauza amplificării ameninţării islamiste la adresa cetăţenilor şi intereselor franceze în străinătate, în zona din sudul Sahelului şi în Peninsula Arabică, şi în condiţiile în care nivelul acestei ameninţări se menţine ridicat şi pe teritoriul naţional.

×
Subiecte în articol: externe